Voor de ouders

Voeding

Als ouder wil je bewust omgaan met de voeding van je kind. Het is belangrijk dat een kind verschillende smaken leert ontdekken en dat ze genieten van een maaltijd. Daarom eten we alle maaltijden gezamenlijk aan tafel, maken het gezellig en nemen er alle tijd voor. Op Hojpiepeloj maken we zo min mogelijk gebruik van E-nummers en toegevoegde suikers. Iedere dag staan er verse groentes en fruit, verse zuivel en volkoren producten op het menu. Natuurlijk stimuleren wij het drinken van water en thee.

Veiligheid hygiëne

Veiligheid en hygiëne vragen continu onze aandacht. Er wordt jaarlijks een risico en een gezondheidsinventarisatie gehouden, deze komen aan bod in de jaarlijkse controle van de GG en GD, tevens houden wij 2 maal per jaar een ontruimingsoefening. Wij leren de kinderen om veilig te spelen, goed rekening met elkaar te houden, ook tijdens een druk spel. Onze achtertuin is prachtig aangelegd en biedt vele uitdagingen. De tuin is volledig afgezet, dus de kinderen kunnen hier heerlijk vertoeven, in alle jaargetijden!

De kinderen leren ook dat jezelf verzorgen belangrijk is; het wassen van de handen is daar onder andere een belangrijk onderdeel van. Het speelgoed en de knuffels worden iedere week gewassen en schoongemaakt. Al het linnengoed gaat iedere dag in de was. Zo houden wij een gezond klimaat voor de kindjes.

Bewegen en Muziek

Op Hojpiepeloj hebben we de mogelijkheid om extra uitdagingen aan te bieden aan je kind, denk hierbij aan peuterdans, peuter muziek en peuter gym. Dit alles uiteraard begeleid door professionele beroepskrachten, i.s.m bijvoorbeeld de Stilte. Ook baby gym behoort tot de mogelijkheden. Natuurlijk staat plezier maken voorop, maar spelenderwijs worden de kindjes gestimuleerd om zich zelf te zijn.

Informatieavonden

We houden een aantal keren per jaar een informatieavond voor de ouders, deze kunnen gaan over kinderopvoeding, slaap en of eetproblemen, ook opvoedkundig advies behoort tot de mogelijkheden. We geven een kinder EHBO cursus en brandwondencursus, dit allemaal door specialisten in hun eigen vakgebied gegeven.