Zomer op kinderdagverblijf Hojpiepeloj!

Hoera, het is zomer!!

Voor iedereen is de zomer meestal een fijne tijd: vakantie, mooi weer, kortom genieten! Natuurlijk genieten de kindjes en leidsters op Hojpiepeloj ook volop van het zomergevoel, lekker veel buiten spelen, kliederen met water, buiten eten ( als het niet te warm is), of gewoon lekker kroelen in de schaduw.

De zon schijnt, en dat is heerlijk, maar we moeten ook oppassen want kindjes zijn extra gevoelig voor de straling van de zon, UV- straling kan zeker de tere kinderhuid beschadigen. Daarom beschermen wij de kindjes die op Hojpiepeloj spelen extra goed tegen de zon. Wij smeren de kindjes op Hojpiepeloj lekker dik in met een goede crème, factor 50SPF. Gebruik altijd een beschermingsfactor van minimaal 30SPF, en smeer iedere twee uur of vaker bv na t zwemmen en afdrogen. Gebruik niet te weinig zonnebrandcrème, echt: beter te veel dan te weinig!! Vergeet de lipjes, oortjes en voeten niet! Even uit de zon kan geen kwaad, tussen 12 en 15 uur is de zon het schadelijkst, mooie tijd voor een dutje of een spelletje in de schaduw, wat we dan ook doen op Hojpiepeloj! Kindjes onder de 1 jaar kunnen beter niet in de directe zon verblijven. Je kan kinderen afleiden als zij zich niet in willen laten smeren door grappige spelletjes te doen, of geef een kleine gezonde snack zodat er snel gesmeerd kan worden. Gebruik een crème waar óók het logo UVA op staat want de meeste crèmes beschermen alleen tegen verbranden (UVB- stralen). Aan het eind van de dag, na het badderen lekker insmeren met aftersun, dat zal de eventuele rode huid verkoelen.

Kleding kan ook helpen om zonnebrand te verminderen. Er bestaat zelfs UV-werende kleding. T-shirts en zwemkleding die UV weren zijn volop te koop. Hoedjes en petjes beschermen het hoofdje en de nek. Een zonnebrilletje beschermt de oogjes, zet deze vast met speciale touwtjes.

Laat de zon maar komen! Wij op Hojpiepeloj zijn er klaar voor!!!

9 likes
Prev post: Insectenbeten, wat moet je doen als je kind is gestoken?