Even een stukje geschiedenis

In 1990 heeft Jan Kruis ons kinderdagverblijf geopend door middel van een muur tekening.

Rian’s zoon Jeroen is vernoemd naar het stripfiguur in Jan, Jans en de kinderen, de beroemde strip van Jan Kruis die altijd “hojpiepeloj” riep … even een klein stukje geschiedenis.

Het begin van Jan, Jans en de kinderen

In 1970 tekende Jan Kruis de eerste aflevering van Jan, Jans en de kinderen voor de Libelle. Vol goede moed begon hij met de familie van Jan en Jans, maar al bij de derde strip waren zijn ideeën op. Een ander probleem was dat Jan vaak moeite had om elke week een nieuwe strip af te hebben. Hieruit zijn de strips ontstaan waarin de Rode Kater aan het woord is. Tot Jans verbazing werden deze strips erg gewaardeerd, en daarom is hij doorgegaan met Rode Kater strips. Jan zag inmiddels iedere strip als een poging om het leven van de familie Tromp weer met zeven dagen te verlengen.

In het begin maakte Jan de strip helemaal zelf, maar later hielp zijn vrouw Els hem. Jan tekende nog steeds alles en hij verzon de teksten, maar Els kleurde alles in. Jan was ongeveer drie tot vier dagen per week bezig met de strip. In de overgebleven tijd illustreerde hij boeken.

Klik hier om meer te lezen over Jan Kruis!

4 likes
Prev post: 1e kindjeNext post: Super leuk!