December? snoepmaand!

In de supermarkten schallen de sinterklaasliedjes al door de winkel en de behoefte aan snoep zal toenemen. Vanaf september puilen de schappen uit met pepernoten en chocoladeletters. En zodra de Sint in het land is, liggen ook de kerstkransjes klaar voor de gretige afnemer. Wie zwicht er niet voor? Ook voor kinderen is december natuurlijk een maand vol verleiding. Hoe ga je hier als goedbedoelende en verstandige ouder mee om, terwijl je zelf waarschijnlijk ook wel snapt wat je kind zo lekker vindt aan het december snoepgoed?

Vrees je het ergste voor de aankomende weken vol pepernoten, chocola en kerstdiners? Zo kom je de komende weken gezellig en verantwoord door:

  • Bedenk wat je belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld dat je kind voldoende fruit eet, let dan in ieder geval op dat snoep niet de vervanger wordt van fruit. Dus: eerst even wat fruit en dan eventueel nog een snoepje van  de pepernoten-afdeling.
  • Geniet, maar eet met mate. Wat voor volwassenen geldt, geldt ook voor de kinderen. Houd de snoeppot in eigen beheer, zodat je weet wat je kind per dag snoept. Maak afspraken over het aanspreken van de snoeppot. Oudere kinderen kunnen zelf al wat meer verantwoordelijkheid hebben over hun snoep.
  • Geef het goede voorbeeld. Houd je zelf erg van al het december snoepgoed, maar wil je je kinderen echt bijbrengen dat snoepen met mate moet. Dan heb je zelf ook een uitdaging! Houd je zelf ook aan de afspraken die gemaakt zijn over de snoeppot!
  • Wil je op het heerlijk avondje het minst onverantwoorde voorschotelen? Taaitaai en (ouderwetse) hoekige pepernoten zijn luchtig en bevatten in verhouding minder suiker en calorieën dan banketstaaf, gevulde speculaas, (chocolade)kruidnoten en chocola.

Hoe doen we dat bij kinderdagverblijf Hojpiepeloj in Breda?
Bij Hojpiepeloj hanteren we een gezond voedingsbeleid. Voor traktaties adviseren we gezonde varianten zodat er niet te vaak gesnoept wordt op de vestigingen. Toch slaat Piet ons kinderdagverblijf ook echt niet over en wordt er bij ons ook best een beetje gesnoept in deze decembermaand.

We wensen iedereen een hele gezellige decembermaand!

0 likes
Prev post: De eerste dagen op het kinderdagverblijf .. Wel even wennen!Next post: Stagiaires; onmisbaar bij Hojpiepeloj!